Maison Lombard

 

Het Champagnehuis Lombard selecteert haar druiven uit 39 cru's van de 61. Zomaar eventjes 25% van deze druiven zijn afkomstig van Grand Cru wijngaarden waaronder de meest prestigieuze zoals Mesnil-sur-Oger, Avize, Cramant, Chouilly in de Côte des Blancs; Verzenay en Ambonnay in de Montagne de Reims en tenslotte Aÿ in de Vallée de la Marne.


100 ha aan wijngaarden zijn contractueel verbonden, 10 ha is eigendom.

9 Grand Cru's en 21 Premiers Cru's.


Lombard is nog een van de weinige huizen die haar technische installaties heeft in het hart van de stad; inox cuves van 15 tot 250 hl laten hen toe de most cru per cru en cépage (druivensoort) per cépage te vinifiëren.


In de 1,5 km metende kelders, waarvan sommige delen dateren uit de 18e eeuw rijpen de stille wijnen in eikenhouten vaten. De oudste wijn uit het oogstjaar 1969!


De huisstijl van Maison Lombard :de Chardonnay druiven uit de Grand Cru wijngaarden zijn verantwoordelijk voor een uitzonderlijke mineraliteit, terwijl de Pinot Noir druiven een zekere complexiteit geven aan de assemblage.
Daarnaast behouden de Champagnes steeds hun fraicheur door elke fles minimaal te doseren; ze overstijgen nooit de 7gr/liter aan suikergehalte. 


Tenslotte nog even benadrukken dat Maison Lomabrd nog steeds een familiaal domein blijft, onder leiding van de symphatieke Thierry Lombard.


Geïmporteerde wijnen:


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!