Schitterend oogstjaar 2016 in Barolo.

Stilletjesaan komt de Langhe Nebbiolo en Barbera 2016 op de markt.
Tijd om onze partner Enrico Rivetto te bevragen over zijn impressies over dat jaar.

De lente was niet makkelijk maar de zomer en de schitterende maanden september en oktober optimaliseerden het rijpingsproces van de druiven de Nebbiolo- maar ook van Barbera-druiven.

De eigenlijke oogst eind september verliep in perfecte omstandigheden op droge grond. 
De laatste regenval herinnert Enrico zich, was zeker 40 dagen geleden.
De druivenschillen waren werkelijk perfect, de kleurextracties,  polyfhenolen en gistactiviteit uitmuntend.
Het enige alarmerende was de zeer hoge concentratie aan natuurlijke suikers in de druiven.
In de wetenschap dat tijdens de alcoholische fermentatie de suikers door bacteriën worden omgezet in alcohol, wordt het niet evident Nebbiolo's en Barbera's te vinden onder de 15 % alcoholgehalte.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!