Onder de loep: temperatuur van de wijn

Geplaatst op 01-11-2018

Nog steeds op te veel plaatsen krijg ik wijn aangeboden die ofwel veel te koud is (meestal witte wijn) ofwel veel te warm is (meestal rode wijn). Zeker als je een kwalitatief flesje open trekt is dit een doodzonde en doe je al het werk van de wijnbouwer teniet.




Kristallen in mijn wijn. Wat nu?

Geplaatst op 27-04-2018

Het komt al eens dat mensen schrikken van kristallen in hun (meestal witte) wijn.  Een discussie tussen vermeende wijnkenners barst los. 
"Weg ermee" zegt Jef, die wijn is slecht. "Niks van" oreert Marc, "de wijn is niet gefilterd".

To sulfiet or not to sulfiet?

Geplaatst op 27-12-2017

Wat is Sulfiet?









Schitterend oogstjaar 2016 in Barolo.

Geplaatst op 11-11-2017

Stlletjesaan komt de Langhe Nebbiolo en Barbera 2016 op de markt.
Tijd om onze partner Enrico Rivetto te bevragen over zijn impressies betreffende het oogstjaar 2016.

Onder de loep: Madeira

Geplaatst op 06-11-2017

Wat is Madeira en hoe wordt het gemaakt?

Onder de loep: Champagne

Geplaatst op 23-10-2017











Champagne is een bijzonder product. 
Het is interessant even te kijken hoe die precies wordt gemaakt.





.

    




Onder de loep: Sherry

Geplaatst op 03-10-2017




Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!